اختلاف بین المللی

اختلاف بین المللی

اختلاف بین المللی چیست؟

طبق تعریف دیوان دائمی دادگستری بین المللی، اختلاف بین المللی (International dispute) یعنی توافق بر سر یک موضوع حقوقی و یا یک واقعیت و همچنین،اختلاف نظر حقوقی و یا تعارض منافع میان طرفین آن.
به طور کلی ما دو دسته اختلاف بین المللی داریم: 1- حقوقی 2- سیاسی
اختلاف حقوقی زمانی رخ می‌دهد که بین یک یا چند موضوع یا تابع حقوق بین الملل در زمینه ی مسائل حقوقی (از قبیل تطبیق و اجرا و تفسیر یک حق موجود) تضاد درخواست پدیدار گردد.
اختلاف سیاسی زمانی است که تعارض یا تضاد منافع میان تابعان حقوق بین الملل در مورد تغییر یا اصلاح حق موجود یا ایجاد وضعیت حقوقی جدید وجود داشته باشد. به طور کلی اختلافات بین المللی ریشه در موضوعات مختلفی از جمله منابع طبیعی ، جمعیت شناسی قومی یا مذهبی و حتی معاهدات مبهم دارد. اختلافات بین المللی بدون کنترل ، باعث اقدامات جنایتکارانه ، تروریسم ، جنگ ها و حتی نسل کشی شده است. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر مفهوم اختلاف بین المللی, عناصر و ویژگی های آن می‌پردازیم پس با لیولند همراه باشید. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجرب لیولند ارتباط برقرار نموده و تماس بگیرید, لیولند همیشه همراه شماست.

 

اختلاف بین المللی

به معنای گسترده ، اختلاف بین المللی به معنای “اختلاف نظر در یک نقطه از قانون یا واقعیت تعارض دیدگاه های حقوقی یا منافع بین دولت ها” است. این اختلاف نظر بین طرفین ممکن است به دلایل قانونی (توجیه پذیر) یا سیاسی (غیر قابل توجیه) بوجود آید. اختلاف ممکن است به عنوان یک اختلاف خاص در مورد یک واقعیت ، قانون یا سیاستی تعریف شود که در آن ادعا یا ادعای یک طرف با رد ، ادعای متقابل یا انکار طرف دیگر مواجه شود.

فهم معنای “اختلاف” چه سودی دارد؟

فهم کامل مفهوم “اختلاف” به چند دلیل مفید است. اول ، این کار برای تشخیص اختلافی است که به طور کلی روابط طرفین یا نظم اجتماعی را تهدید می‌کند ،ثانیاً ، این به عنوان راهی برای نشان دادن این است که اختلاف نظر به نقطه ای از تعاریف و ملزومات کافی رسیده است ، در صورتی که استفاده از برخی روش های ثابت حل اختلاف ممکن است مناسب باشد. یعنی از منظر نظام حقوقی بین الملل ، یک اختلاف بین المللی را می‌توان به منزله اختلاف نظر بین کشورهایی دانست که تکنیک های حل اختلاف بین المللی ، مانند قضاوت ، برای حل آنها مفید است. در واقع ، صلاحیت نهادهای قضایی بین المللی ، مانند دادگاه بین المللی دادگستری ، معمولاً فقط پرونده های مربوط به “اختلافات” بین المللی را گسترش می‌دهد.

عناصر “اختلاف بین المللی” چه چیز هایی می‌باشند؟

1- اختلاف باید مشخص باشد. یعنی ، باید دارای موضوعی کاملاً مشخص باشد ، به طوری که بتوان گفت که اختلاف ، حداقل به صورت اسمی درباره چیست و موضوع اختلاف ما چه چیز می‌باشد.
2-اختلاف باید ادعاها یا ادعاهای متناقضی را شامل شود. یعنی یک طرف باید در واقع آنچه را که می‌خواهد یا اعتقاد دارد که حق دارد نسبت به طرف دیگر ادعا کند یا آشکار کند و طرف دیگر باید رد یا ادعای متناقض خود را نشان دهد. چنین نمودی ممکن است از طریق بیانیه ها ، یادداشت های دیپلماتیک ، اقدامات خاص یا موارد دیگر باشد.
ممکن است دو ملت احساس خصومت کلی نسبت به یکدیگر داشته باشند ، اما اختلاف خاصی ندارندکه بشود آن را اختلاف بین المللی بنمامیم. برعکس ، ممکن است دو کشور با یکدیگر رابطه دوستانه داشته باشند ، اما اختلاف نظر خاصی دارند که می‌تواند اختلاف محسوب شود.

اختلاف بین المللی

آیا نیاز به حل و فصل اختلافات بین المللی احساس می‌شود؟

اختلافات در هر جامعه اجتناب ناپذیر است. و ممكن است ملت های قدرتمندتر به دنبال تحمیل دیدگاه یا منافع خود به طرف دیگر از طریق اعمال زور باشند. یک ملت ضعیف تر نیز ممکن است سعی کند از نظر اخلاقی و مشروع، ادعای خود را تحت تأثیر قرار دهد. این امر به دنبال بسیج حمایت از تقاضای درون کشوری است که آن را مطرح کرده و درخواست حمایت از این ادعا را از سوی ملتهای دیگر و جامعه جهانی و ایجاد فشارهای اخلاقی انجام داده است. اختلافات یک محصول جانبی از تعامل اجتماعی پرانرژی است و به خودی خود لزوماً یک “چیز بد” نیست. اختلافاتی که تهدید بزرگی ندارند ، می‌توانند خود به خود حل شوند ، یا از طریق مذاکرات سطح غیررسمی و معمول بین طرفین با گذشت زمان کمرنگ شوند. بنابراین ، هر سیستم سیاسی باید راه هایی برای شناسایی و تلاش برای حل و فصل اختلافاتی که خطرات اجتماعی قابل توجهی دارند ، پیدا کند. به طور معمول ، هر یک از طرفین که خود عمل می‌کنند ممکن است به دنبال مداخله دولت باشند ، یا دولت در شرایط خاص با صلاحدید خود مداخله کند. در بیشتر موارد ، دخالت شخص ثالث یا اجتماع تنها در صورت رضایت هر دو یا همه طرف اختلافات مناسب یا مجاز تلقی می‌شود ، یا اختلافات تا جایی افزایش یافته که صلح و امنیت عمومی بین المللی را تهدید می‌کند.
زمان تلاش برای حل اختلاف نیز ممکن است حیاتی باشد. چنین تلاش هایی ، ممکن است در یک مرحله از اختلاف مفید باشد اما در مرحله دیگر ممکن است اینگونه نباشد. دیپلمات ها و وکلای بین المللی باید درباره‌ی زمان و همچنین چگونگی تلاش برای حل و فصل اختلافات بین المللی بیشتر بدانند.
تعداد دادگاه های بین المللی ، دادگاه ها و سایر سازوکارهای حل اختلاف بین المللی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. تعداد اختلافات بین المللی که با این روش حل و فصل می‌شود ، حتی در نسبت بیشتری افزایش یافته است. این اختلافات بیشتر و بیشتر مسائلی را مطرح می‌کند که حقوق بین الملل خصوصی و عمومی را با هم تلفیق می‌کند و در واقع تعاملات عمیقی را که همیشه بین این دو زمینه سنتی تحصیلات آکادمیک وجود داشته است را مورد بررسی قرار می‌دهد.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد اگر میان دو ملت اختلاف نظر حقوقی یا تعارض میان طرفین آن باشد, اختلاف بین المللی رخ خواهد داد که دارای انواع و شرایط خاص خود می‌باشد و برای حل و فصل ان باید هر چه سریع تر اقدام نمایند که این امر خود مستلزم دانش کافی و جامع است. در همین راستا مشاوران مجرب و کارآزموده لیولند برای راهنمایی شما عزیزان در این زمینه آماده خدمت رسانی می‌باشند.

لیولند

مشاوره امور بین الملل

جواب تمامی سوالات خود در مورد امور بین الملل را در سریعترین زمان ممکن از کارشناسان لیولند دریافت کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا