حضانت فرزند

ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام چیست و چگونه است؟

شرکت های سهامی به طور کلی شرکت هایی هستند که سرمایه‌ی آن ها به قطعات مساوی به نام سهام تقسیم می‌شود و مسئولیت سهام داران نیز محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها می‌باشد. دو نوع شرکت سهامی داریم: عام و خاص.
ثبت شرکت سهامی عام به این صورت است که بخشی از سرمایه ی اولیّه ی آن توسط مؤسسین تأمین می‌گردد و بخش دیگر آن باید به عرضه ی عمومی گذاشته شود تا به وسیله ی اشخاصی که تمایل داشته باشند، تأمین بشود. در ثبت شرکت سهامی عام قسمتی از سرمایه، توسط مؤسسین و از طریق فروش سهام تأمین می‌شود و سایر اشخاص که به آن ها “پذیره نویس” می‌گویند، بخشی از سرمایه‌ی شرکت را قبل از تأسیس، خریداری می‌کنند. طبق ماده ی 54 لایحه ی اصلاح قانون تجارت، به تأمین بخشی از سرمایه‌ی شرکت سهامی عام که از طرف عموم صورت می‌گیرد، پذیره نویسی می‌گویند. بهتر است توجه داشته باشیم که پذیره نویسی یک عمل تجاری محسوب نمی‌گردد. لازم به ذکر است که ثبت شرکت سهامی عام دارای شرایط و مراحل خاص خود می‌باشد که نیاز به دانش کافی و جامع دارد, در همین راستا مشاوران تیم لیولند با هدف راهنمایی شما عزیزان به بررسی مراحل و شرایط ثبت شرکت سهامی عام پرداخته اند پس تا پایان آن با ما همراه باشید.

بررسی ویژگی های ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام

روند ثبت شرکت سهامی عام

برای ثبت شرکت سهامی عام ابتدا چند نفر از مؤسسین شرکت سهامی عام، بخشی از سرمایه ی شرکت را در حساب بانکی به نام “شرکت در شرف تأسیس” می‌گذارند. مؤسسین باید حداقل دو نفر باشند و این دو نفر می‌توانند شخص حقیقی یا حقوقی باشند سپس مؤسسین، مدارکی که باید به امضا همه ی آن ها رسیده باشد را به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم می‌نمایند.
این مدارک شامل: اظهارنامه، پیش نویس اساسنامه ی شرکت و پیش نویس اعلامیه ی پذیره نویسی شرکت می‌باشد. شرکت سهامی عام باید تا 6 ماه از تاریخ تصویب اظهارنامه به ثبت برسد. مرجع ثبت شرکت ها، مندرجات مدارک را با قانون تطبیق می‌دهد و سپس اجازه ی انتشار اعلامیه ی پذیره نویسی را صادر می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که باید عبارت “شرکت سهامی عام” را بلافاصله قبل یا بعد از نام اصلی شرکت ذکر کنند و این در تمام اوراق و اطلاعیه ها، واضح و خوانا باشد.

سرمایه موردنیاز برای ثبت شرکت سهامی

همانطور که ذکر شد، حداقل سرمایه ی لازم برای تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام، پنج میلیون ریال می‌باشد و این در حالی است که حداکثر خاصی برای میزان سرمایه، تعیین نشده است. بهتر است بدانیم که این سرمایه، می‌تواند هم نقدی باشد و هم به صورت غیر نقدی باشد.
در شرکت سهامی عام، پذیره نویسان قادر نیستند که سرمایه ی غیرنقدی داشته باشند و تأمین سرمایه ی غیر نقدی فقط مختص مؤسسین شرکت می‌باشد. مؤسسین باید تعهد کنند که حداقل 20 درصد سرمایه ی شرکت را خودشان تأمین می‌کنند و حداقل 35 درصد از آن را به صورت نقد در حساب بانکی شرکت در شرف تأسیس قرار می‌دهند. طبق ماده ی 6 لایحه ی اصلاح قانون تجارت، اگر قسمتی از سرمایه ی مؤسسین به صورت غیر نقدی باشد، باید عین آن یا مدارک مالکیت آن را در همان بانکی که حساب افتتاح شده است، بسپارند.

ثبت شرکت سهامی عام

کافیه همین الان با لیولند تماس بگیرید تا از خدمات مشاوره و راهنمایی ویژه آن برای ثبت شرکت سهامی عامی بهره ببرید 
لیولند در خدمت شما 🙂

تعداد سهامداران در شرکت سهامی عام

طبق ماده 3 لایحه اصلاح قانون تجارت، حداقل تعداد شرکا در تشکیل و ثبت شرکت سهامی عام سه نفر می‌باشند. بهتر است توجه داشته باشیم که از سوی دیگر، ماده ی 107 لایحه اصلاح قانون تجارت ذکر می‌کند که هیأت مدیره ی شرکت سهامی عام باید حداقل از پنج نفر تشکیل شده باشد و به آن دلیل که اعضا هیئت مدیره باید از بین سهام داران شرکت انتخاب شوند پس می‌توان نتیجه گرفت که تعداد شرکا در شرکت سهامی عام باید حداقل پنج نفر باشد. همچنین نکته ی دیگر این که این اشخاص می‌توانند اعم از حقیقی یا حقوقی باشند.

زمان تشکیل شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام زمانی اتفاق می‌افتد که مدیران و بازرسان، به صورت کتبی قبول سمت نمایند. بنابراین طبق ماده 17 و بند 4 ماده 20 لایحه‌ی اصلاح قانون تجارت، تشکیل شرکت سهامی، قبل از ثبت شرکت در اداره ی ثبت شرکت ها صورت می‌گیرد.

توقیف سهام شرکا در شرکت سهامی

همانطور که ذکر کردیم در شرکت سهامی عام نمی‌توان انتقال سرمایه را منوط به موافقت مدیران یا مجامع بکنیم. در خصوص توقیف سهام نیز بهتر است بدانیم که از آن جا که سهام شرکت مالیات دارد، پس در قبال دیون سهام دار به سایرین، قابل توقیف می‌باشد. نکته‌ی مهم دیگر این است که سهام سهام دار در قبال دیون شرکت قابل توقیف نمی‌باشد چون شرکت صاحب سهم نیست و خود سهام داران هستند که صاحب سهم می‌باشند. توقیف سهام با نام، با ممنوع کردن ثبت نقل و انتقالات آن در دفتر ثبت سهام شرکت صورت می‌پذیرد اما توقیف سهام بی‌نام باید از طریق توقیف فیزیکی برگه‌ی سهم صورت گیرد.

ثبت شرکت سهامی عام

انحلال شرکت سهامی عام

قواعد مربوط به انحلال شرکت های سهامی عام طبق ماده 199 لایحه اصلاح قانون تجارت عبارت است از: انحلال به طریق انتفاء موضوع شرکت و انحلال به طریق انقضاء مدت شرکت
انحلال به طریق انتفاء موضوع شرکت, یعنی وقتی که شرکت برای موضوع خاص تشکیل شده و آن را به پایان رساند یا انجام آن غیرممکن شده باشد. انحلال از طریق انقضاء مدت شرکت، انحلال از طریق ورشکستگی، تصمیم مجمع عمومی فوق العاده برای انحلال و در آخر، صدور حکم قطعی دادگاه، مبنی بر انحلال شرکت است.

سخن پایانی

همانطور که در مقاله بالا ذکر شد برای ثبت شرکت سهامی عام و انجام مراحل و شرایط آن نیاز به دانش کافی و جامع است که در همین راستا تیم حقوقی لیولند برای راهنمایی شما عزیزان در این زمینه آماده خدمت رسانی هستند.

لیولند

مشاوره ثبت شرکت سهامی عام

جواب تمامی سوالات خود در مورد ثبت شرکت سهامی عام را در سریع‌ترین زمان ممکن از کارشناسان لیولند دریافت کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا