حسابرسی مالیاتی

چیستی حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالیاتی در یک زبانی صریح و روان روند بررسی صحت و درستی اسناد مالی و نظارت بر شیوه‌ی رعایت ضوابط مالیاتی می‌باشد. در واقع ضمن حسابرسی مالیاتی، مالیات بر درآمد شرکت‌ها و شیوه‌ی پرداخت آن‌ها معین می‌گردد. هر شرکتی مکلّف است که جهت پرداخت مالیات، اسناد مالی و دفاتر قانونی خویش را در راستای حسابرسی مالیاتی به بازرسان عرضه کند و در صورتی که اینکار را به درستی و به موقع انجام ندهند، با خسارات جبران ناپذیری روبرور خواهد شد. با برون سپاری حسابرسی مالیاتی خود می‌توانید بیش از 50 درصد در هزینه های این فعالیت را کاهش دهید به شرطی که کار را به یک مجموعه مطمئن بسپارید. لیولند با سال ها تجربه در این زمینه و داشتن ارتباطات بسیار، توانایی حسابرسی مالیاتی شرکت شما را به طور کامل دارد. به سال ها تجربه ما اعتماد کنید.

فواید حسابرسی مالیاتی برای شرکت ها

حسابرسی مالیاتی مجموعه‌ای از داده‌های معتبر و قانونی از موقعیت مالی بنگاه‌ها و یا شرکت را در اختیار مدیران قرار می‌دهد. این داده‌ها در واقع می‌‌تواند یک دیدگاهی جامع به مدیران جهت اتخاذ تصمیم در آینده‌ای نه چندان دور بدهد. نیز از سویی در روند حسابرسی مالیاتی از مشکلات ناشی از تأخیر در پرداخت و حتی راهکارهای قانونی برای آن طرح می‌گردد. از دیگر مزیت‌های حسابرسی مالیاتی می‌توانیم به برخورداری از تخفیفات و معافیت مالی در راستای ارائه راه‌حل به واسطه‌ی حسابرس مالیاتی اشاره کنیم.

لیولند

مشاوره حسابرسی مالیاتی

جواب تمامی سوالات خود در مورد خدمات حسابرسی مالیاتی را در سریعترین زمان ممکن از کارشناسان لیولند دریافت کنید

مراحل ثبت شرکت

تعریف دقیق تر از حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالیاتی فرآیند صحت سنجی اسناد و مدارک مالی و نظارت بر شیوه‌ی رعایت ضوابط و استانداردها است. به عبارتی هدف حسابرسی مالیاتی معین نمودن عوارض، مالیات بر درآمد بنگاه‌ها و همچنین شیوه‌ی محاسبه و پرداخت این موارد است. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که تاریخ انجام حسابرسی مالیاتی بسیار حائز اهمیت است. چرا که این عملیات می‌باید طی بازه‌ی زمانی تعیین شده در قانون صورت پذیرد.

انواع مالیات های تعریف شده در قانون

مالیات‌های تعریف گردیده در قانون عبارت هستند از؛ مالیات مستقیم و غیر مستقیم که هریک دارای زیرمجموعه های خود است

انواع مالیات مستقیم

• مالیات بر درآمد
• مالیات بر دارایی

انواع مالیات غیر مستقیم

• مالیات بر مصرف
• مالیات بر ارزش افزوده
• مالیات بر صادرات و واردات کالا

انجام خدمات حسابرسی مالیاتی چه هزینه ای بر میدارد ؟

هزینه حسابرسی مالیاتی به صورت درصدی محاسبه می شود و با توجه به حجم پرونده درصد متغیر است. برای تعیین هزینه انجام خدمات حسابرسی مالیاتی با ما در ارتباط باشید.

نحوه اجرای حسابرسی مالیاتی

ممکن است هم‌اکنون این سؤال ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد که؛ حسابرسی مالیاتی چگونه می‌باشد! نحوه اجرای حسابرسی مالیاتی به چه طریق است؟ ما در این قسمت از مطلب خود مراحل حسابرسی مالیاتی و نحوه اجرای آن را برای شما عزیزان خلاصه می‌کنیم؛

مرحله اول

مرحله اول

در ابتدا حسابرس مالیاتی بررسی خواهد کرد که آیا فرآیند انجام این عملیات با بررسی دفاتر روزانه، کل و دارایی به نتیجه مطلوب می‌رسد؟ و یا آن‌که خیر! اگر نتیجه ندهد بایستی شیوه‌ی دیگری انتخاب بشود.

مرحله دوم

مرحله دوم

تعداد نیروی مورد نظر و زمان لازم جهت انجام حسابرسی مالیاتی با استناد به حجم مبادلات بنگاه و مقدار حساب‌ها معین می‌گردد.

مرحله سوم

در وهله سوم

بعد از مشخص کردن تعداد نیروها و زمان موردنیاز، فعالیت عملیاتی حسابرس به گونه‌ای رسمی شروع خواهد شد.

مرحله چهارم

مرحله چهارم

طی این مرحله نتایج بررسی دفاتر قانونی همانند دفتر روزنامه، دفاتر دارایی، دفاتر کل در کاربرگ‌های ویژه، به همراه شرح وضعیت ثبت می‌گردد.

مرحله پنجم

مرحله پنجم

چنانچه که در این مرحله بررسی دفاتر و کنترل داخلی شرکت، حسابرس متوجه شود که مسائل ثبت گردیده به قدر کافی معتبر و مستند نمی‌باشد، در راستای شفاف‌سازی موضوعات شیوه دیگری را انتخاب می‌نماید.

مرحله ششم

مرحله ششم

طی این روند نتیجه حسابرسی مالیاتی با اطلاع مدیریت شرکت مشخص خواهد شد.

مرحله هفتم

مرحله هفتم

پس از تعیین شیوه‌ی حسابرسی، تجزیه و تحلیل مربوطه انجام می‌شود و گزارش منوط بدان نگارش می‌گردد.

مرحله هشتم

مرحله آخر

در مرحله پایانی گزارش حسابرسی مالیاتی نگارش خواهد شد و تمامی ساعات و هزینه‌ی مربوط به ایاب و ذهاب که در راستای حسابرسی صرف شده است، جمع و نوشته می‌گردد.

حسابرسی مالیاتی

دستور کار حسابرسی مالیاتی

آیا می‌دانید دستور کار حسابرسی مالیاتی چگونه است؟ در این قسمت از مطلب به گونه‌ای مختصر و مفید بندهای حائز اهمیت دستور کار حسابرسی مالیاتی را بیان خواهیم کرد. دستور کار حسابرسی مالیاتی حاوی بررسی بندهای ذیل است:
• درآمد مشمول مالیات بنابر قوانین و مقررات مالیاتی معین شود.‌
• استفاده از ضوابطی که برای موضوع، حکم تعیین شده دارند، به جای استفاده از ضوابط مالیاتی که نسبت به عنوان شفاف نمی‌باشد و مبهم است.
• تمامی بستانکارهای حساب تعدیلات سنواتی به درآمدهای مشمول مالیات اضافه می‌شود.
• حسابرسی مالی باید هم‌زمان با حسابرسی مالیاتی انجام بشود.
شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از دستورالعمل حسابرسی مالیاتی و بخشنامه‌های نوین به وب‌سایت نهاد امور مالیاتی کشور بروید.

مفاهیم گوناگون حسابداری مالیاتی

از جمله زیرشاخه‌های علم حسابداری که در شرکت‌های عظیم کاربرد بسیار زیاد دارد، حسابداری مالیاتی می‌باشد. فرد حسابدار مالیاتی و یا مشاور مالیاتی یک حسابدار زبردست و مجرب است که با بررسی حرفه‌ای مالیاتی می‌تواند از ضرر و زیان‌های سنگین شرکت پیش‌گیری نماید. حسابدار مالیاتی مازاد بر تسلط به عملیات مالی حسابداری، بایستی به موضوعات حقوقی و ضوابط مالیاتی هم علم داشته باشد.
برخی از مهم‌ترین مسئولیت‌های یک حسابدار مالیاتی عبارت می‌باشد از؛
• تنظیم گزارشات فصلی.
• تنظیم اظهارنامه مالیاتـی.
• تنظیم مالیات بر ارزش افزوده.
• تنظیم گزارشات مربوط به مالیات بر درآمد پرسنل و اظهارنامه عملکرد.
• رسیدگی به پرونده‌های مربوط به دادرسی مالیاتی و دیگر موضوعات مالیاتی و تلاش در راستای رفع آن.
پس مهم‌ترین غایت حسابداری مالیاتی جلوگیری از جرایم مالیاتی سنگین و هدایت به سوی تشویق‌های مالیاتی می‌باشد که به جای ضرر و زیان به شرکت سود بدهد.

حسابرسی مالیاتی

مزیت ها و فواید حاصل از حسابرسی مالیاتی

• جایگاه حسابرسی مالیاتی در جمع‌آوری داده‌های قانونی از شرایط مالی شرکت‌ها و بنگاه‌ها؛
مدیران شرکت‌ها با تکیه بر داده‌های مالیاتی می‌توانند به نگرشی جامع از شرکت دست پیدا کنند. به گونه‌ای که برای آینده شرکت خود تصمیم بگیرند.
• نقش حسابرسی مالیاتی در جلوگیری از جریمه شدن؛
حسابرسان متخصص و رسمی مالیاتی با تشخیص کیفیت و کمیت اطلاعات مالی شرکت و ارائه راهکارهای قانونی، به جلوگیری از مشکلات ناشی از دیرکرد پرداخت مالیات کمک می‌نمایند. قطعاً که این موضوع می‌تواند یکی از مزایای حسابرسی مالیاتی باشد.
• نقش حسابرسی مالیاتی در بخشودگی مالیاتی و تخفیفات مالیاتی؛
حسابرس مالیاتی با بررسی نمودن موقعیت یک شرکت، راهکارهای استفاده از تخفیفات و معافیت‌های مالیاتی را برای شما شفاف‌سازی می‌کند.

انواع حسابرس مالیاتی

حسابرسان رسمی مالیاتی که بدان‌ها ممیزان مالیاتی هم اطلاق می‌شود، اظهارنامه‌های مالیاتی اشخاص و همچنین شرکت‌ها را بررسی می‌نمایند. آن‌ها این گونه می‌توانند با توجه به قانون و تطبیق درآمد شما با آن، نسبت پرداخت مالیات را معین کنند.

حسابرس مالیات داخلی

جمعی از حسابرسان رسمی مالیاتی می‌باشند که در شرکت‌های اشخاص جهت انجام مسئولیت‌های موکول شده همانند؛ حسابرسی و امور حسابداری فعالیت می‌کنند. برخی از وظایف حسابرسان مالیاتی داخلی عبارت است از؛ رفع اشتباهات، شناسایی تقلب مالیاتی، شناسایی مدیریت صحیح مالی.

حسابرس مالیات خارجی

برخی از حسابرسان مالیاتی بی‌طرف می‌باشند که مسئولیت ارائه فرم‌های مالیاتی به مشتریان و آموزش کارکنان در ارتباط با حسابرسی مالیاتی همچنین رعایت قوانین و مقررات را برعهده دارند.

حسابرس مالیات دولتی

این جَمع از حسابرسان مالیاتی به واسطه‌ی نهاد مالیات داخلی استخدام می‌گردند. آن‌ها امور حسابرسی تصادفی را برای شرکت‌ها و به ویژه اشخاصی که مظنون به فرار از پرداخت مالیات و یا تقلب در پرداخت هستند، انجام می‌دهند.

وظایف حسابرس مالیاتی

• گزارشات حسابرسی مالیاتی ارائه کند.
• جهت کسب اطمینان از رعایت قوانین و مقررات مالیاتی، حسابرسی داخلی به انجام رساند.
• جهت کاهش مالیات، سیستم‌های حسابداری و واحدهای کنترل مالیات را آنالیز و ارزیابی نماید.
• آموزش حسابرسی مالیاتی و رعایت قوانین و مقررات به کارمندان شرکت را در دستور کار خود قرار بدهد.
• در محافظت از اسناد و مدارک حسابرسی مالیاتی مدّنظر و مدارک موردنیاز جهت حسابرسی مالیاتی نهایت دقّت عمل را داشته باشد.

حسابرسی مالیاتی

مهارت های یک حسابرس مالیاتی

در ابتدا

بایستی توانایی شناسایی اسناد مالی را با سرعت و دقّت داشته باشد.

سپس

جهت جلوگیری از جرایم مالیاتی، توصیه‌های موردنیاز را به مدیران و حسابداران شرکت ارائه بنماید.

در پایان

• مهارت ارتباطی و اطلاعاتی بالایی داشته باشد تا بتواند اطلاعات دقیق و کامل را از کارکنان و مدیران جمع‌آوری نماید.

اسناد و مدارکی که در اختیار حسابرس مالیاتی قرار می‌گیرد

لیست کاملی از اسناد و مدارکی که در زمان صدور و ابلاغ «برگ دعوت ارائه اسناد و مدارک» بنابر بند دو ماده‌ی ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم به واسطه‌ی نهاد امور مالیاتی اعلام می‌گردد، عبارت می‌باشند از:

حسابرسی مالیاتی

دستور العمل های حسابرسی مالیاتی

دستورالعمل حسابرسی مالیاتی چه می‌‌باشد! فایل مهمترین این دستور العمل ها برای دانلود در اختیار شما قرارگرفته است.

سوالات متداول لیولند

سوالات متداول

حائز اهمیت ترین تفاوت موجود میان حسابرسی مالی و حسابرسی مالیاتی در هدف موردنظر هر قیمت است‌. به عبارتی هدف حسابرسی مالی بیان نظرات در ارتباط با صورت‌های مالی می‌باشد. ولیکن هدف حسابرسی مالیاتی مازاد بر اظهار نظر، رسیدگی به رعایت مقررات مالیاتی و درآمد مشمول مالیات و معافیت متعلق بدان‌ها است. به بیانی بهتر حسابرسی مالی، تنها اظهارنظر در ارتباط با صورت‌های مالی بنابر استانداردهای حسابرسی و حسابداری می‌باشد. ولو حسابرسی مالیاتی ترکیبی از حسابرسی با ضوابط مالیات‌های مستقیم، استانداردهای حسابداری، بخشنامه‌های مربوط بدان می‌باشد.

مجازات متخلّفان به هنگام عدم ارائه گزارشات حسابرسی مالیاتی، حاوی جریمه بیست درصدی می‌شود.

لیولند

انجام خدمات حسابرسی مالیاتی

تیم حقوقی لیولند از ابتدا تا انتهای کار، با دادن تضامین لازم همراه شماست.

چت آنلاین

×
💬
اسکرول به بالا